Pałac Witaszyce zapewnia idealny klimat dla organizacji przyjęć weselnych dysponujemy dwoma obiektami Pałacem Witaszyce i Salą Bankietową w Słupi. Do dyspozycji gości weselnych mamy również 92 miejsca noclegowe.

Dla Młodych z fantazją oferujemy imprezy plenerowe : pod namiotami w parku lub nad jeziorem .

Każde wesele obsługujemy indywidualnie – zarówno co do wyboru menu jak i cen.

Dysponujemy salami weselnymi dla:

40 osób – (Pałac Witaszyce)

70 osób – (Pałac Witaszyce)

140 osób – (Pałac Witaszyce)

250 osób – (Sala bankietowa w Słupi)

Tylko u nas za całość płaci się po weselu .

WARIANT A

  1. OBIAD: (po 2,5 porcje mięsa na osobę)
    1. Rosół z makaronem lub barszcz
    2. Schab panierowany
    3. Karkówka pieczona
    4. Sznycel mielony

 

DODATKI:

  1. Ziemniaki, ziemniaki z patelni ,frytki
  2. Surówki – bukiet – 3 rodzaje

 

  1. DESER LODOWY + ciasto

 

  1. ZIMNE PRZEKĄSKI: (po 4 porcje na osobę)

 

  1. Pasztet staropolski
  2. Pieczeń rzymska z grzybami
  3. Patera wędlin
  4. Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
  5. Jajko w majonezie
  6. Kuleczki mięsne w occie
  7. Śledź po kaszubsku
  8. Sałatka warzywna
  9. Pieczywo, masło

 

  1. CIEPŁA PRZEKĄSKA:

                 Forszmak

  1. TORT ( dostarczony)
  2. KOLACJA:
    1. Zurek ,barszcz,flaki,gulaszowa( jedna zupa do wyboru)
    2. Golonka
    3. Kiełbaski bankietowe
    4. d) Bigos

WARIANT B

1.OBIAD: (po 3 porcje mięsa na osobę)

  1. Rosół z makaronem lub zupa krem np. drobiowy „NELUSCO”

     z migdałami, pomidorowy, pieczarkowy, brokułowy

  1. Potrawka
  2. Indyk faszerowany (szynka, papryka, ser żółty)
  3. Schab panierowany
  4. Karkówka pieczona
  5. De voile
  6. Rolada ze schabu z pieczarkami

 

DODATKI:

  1. Ziemniaki, kluski śląskie, krokiety ziemniaczane
  2. Warzywa na ciepło
  3. Surówki – bukiet

 

2.DESER LODOWY + ciasto

3.ZIMNE PRZEKĄSKI: (po 6 porcji na osobę)

  1. Pasztecik z grzybami
  2. Galantyna z drobiu w trzech kolorach
  3. Pieczeń rzymska z suszonymi pomidorami
  4. Szparagi w szynce
  5. Galarciki drobiowe i wieprzowe
  6. Ryba po grecku
  7. Koreczki śledziowe
  8. Sałatka warzywna
  9. Pieczywo, masło

 

  1. CIEPŁA PRZEKĄSKA:

                 Forszmak

  1. TORT ( dostarczony )
  2. KOLACJA:
    1. Zurek, barszcz,flaki,gulaszowa( jedna zupa do wyboru)
    2. Szaszłyk drobiowy
    3. Udko z kurczaka
    4. d) Gołąbki z kapusty w sosie pomidorowym

 

WARIANT C

1.OBIAD: (po 4 porcje mięsa na osobę)

a)Rosół z makaronem lub zupa krem np. drobiowy „NELUSCO”

   z migdałami, pomidorowy, pieczarkowy, brokułowy

  1. b) Gotowane roladki drobiowe
  2. c) Schab panierowany z pieczarkami
  3. d) Fantazja z indyka (ser żółty, szynka, papryka)
  4. e) Karkówka pieczona w garniturze z jarzyn
  5. f) Rolada wołowa
  6. g) Mieszek ze schabu z anansem
  7. h) Domino z kaczki

 

DODATKI:

  1. Ziemniaki, pyzy,kluski śląskie, krokiety ziemniaczane

b)Warzywa na ciepło

               c)Surówki – bukiet

 

2.DESER LODOWY + ciasto

 

3.ZIMNE PRZEKĄSKI: (po 6  porcji na osobę)

 

  1. Galantyna z drobiu w trzech kolorach
  2. Polędwiczki w koszulce ziołowej
  3. Pasztecik drobiowy z grzybami
  4. Schab z morelką
  5. e) Szynka faszerowana sałatką meksykańską
  6. f) Galarciki drobiowe i wieprzowe
  7. g) Sałatka polska
  8. h) Sałatka gyros
  9. i) pieczywo,masło

 

4.CIEPŁA PRZEKĄSKA:

Pieczone prosię faszerowane lub szynki pieczone w całości .

Sosy ,ziemniaki zasmażane

 

5.TORT ( dostarczony ) 

  1. KOLACJA:
    1. Zupa gulaszowa,flaki,żurek( jedna zupa do wyboru)
    2. Golonka gotowana i po bawarsku
    3. Udko z kurczaka
    4. Szaszłyk wieprzowy
    5. Pieczywo, masło