Pałac Witaszyce zapewnia idealny klimat dla organizacji przyjęć weselnych dysponujemy dwoma obiektami Pałacem Witaszyce i Salą Bankietową w Słupi. Do dyspozycji gości weselnych mamy również 92 miejsca noclegowe.
Dla Młodych z fantazją oferujemy imprezy plenerowe : pod namiotami w parku lub nad jeziorem .
Każde wesele obsługujemy indywidualnie – zarówno co do wyboru menu jak i cen.
Dysponujemy salami weselnymi dla:
40 osób – (Pałac Witaszyce)
70 osób – (Pałac Witaszyce)
140 osób – (Pałac Witaszyce)
250 osób – (Sala bankietowa w Słupi)
Tylko u nas za całość płaci się po weselu .
WARIANT A
- OBIAD: (po 2,5 porcje mięsa na osobę)
- Rosół z makaronem lub barszcz
- Schab panierowany
- Karkówka pieczona
- Sznycel mielony
DODATKI:
- Ziemniaki, ziemniaki z patelni ,frytki
- Surówki – bukiet – 3 rodzaje
- DESER LODOWY + ciasto
- ZIMNE PRZEKĄSKI: (po 4 porcje na osobę)
- Pasztet staropolski
- Pieczeń rzymska z grzybami
- Patera wędlin
- Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
- Jajko w majonezie
- Kuleczki mięsne w occie
- Śledź po kaszubsku
- Sałatka warzywna
- Pieczywo, masło
- CIEPŁA PRZEKĄSKA:
Forszmak
- TORT ( dostarczony)
- KOLACJA:
- Zurek ,barszcz,flaki,gulaszowa( jedna zupa do wyboru)
- Golonka
- Kiełbaski bankietowe
- d) Bigos
WARIANT B
1.OBIAD: (po 3 porcje mięsa na osobę)
- Rosół z makaronem lub zupa krem np. drobiowy „NELUSCO”
z migdałami, pomidorowy, pieczarkowy, brokułowy
- Potrawka
- Indyk faszerowany (szynka, papryka, ser żółty)
- Schab panierowany
- Karkówka pieczona
- De voile
- Rolada ze schabu z pieczarkami
DODATKI:
- Ziemniaki, kluski śląskie, krokiety ziemniaczane
- Warzywa na ciepło
- Surówki – bukiet
2.DESER LODOWY + ciasto
3.ZIMNE PRZEKĄSKI: (po 6 porcji na osobę)
- Pasztecik z grzybami
- Galantyna z drobiu w trzech kolorach
- Pieczeń rzymska z suszonymi pomidorami
- Szparagi w szynce
- Galarciki drobiowe i wieprzowe
- Ryba po grecku
- Koreczki śledziowe
- Sałatka warzywna
- Pieczywo, masło
- CIEPŁA PRZEKĄSKA:
Forszmak
- TORT ( dostarczony )
- KOLACJA:
- Zurek, barszcz,flaki,gulaszowa( jedna zupa do wyboru)
- Szaszłyk drobiowy
- Udko z kurczaka
- d) Gołąbki z kapusty w sosie pomidorowym
WARIANT C
1.OBIAD: (po 4 porcje mięsa na osobę)
a)Rosół z makaronem lub zupa krem np. drobiowy „NELUSCO”
z migdałami, pomidorowy, pieczarkowy, brokułowy
- b) Gotowane roladki drobiowe
- c) Schab panierowany z pieczarkami
- d) Fantazja z indyka (ser żółty, szynka, papryka)
- e) Karkówka pieczona w garniturze z jarzyn
- f) Rolada wołowa
- g) Mieszek ze schabu z anansem
- h) Domino z kaczki
DODATKI:
- Ziemniaki, pyzy,kluski śląskie, krokiety ziemniaczane
b)Warzywa na ciepło
c)Surówki – bukiet
2.DESER LODOWY + ciasto
3.ZIMNE PRZEKĄSKI: (po 6 porcji na osobę)
- Galantyna z drobiu w trzech kolorach
- Polędwiczki w koszulce ziołowej
- Pasztecik drobiowy z grzybami
- Schab z morelką
- e) Szynka faszerowana sałatką meksykańską
- f) Galarciki drobiowe i wieprzowe
- g) Sałatka polska
- h) Sałatka gyros
- i) pieczywo,masło
4.CIEPŁA PRZEKĄSKA:
Pieczone prosię faszerowane lub szynki pieczone w całości .
Sosy ,ziemniaki zasmażane
5.TORT ( dostarczony )
- KOLACJA:
- Zupa gulaszowa,flaki,żurek( jedna zupa do wyboru)
- Golonka gotowana i po bawarsku
- Udko z kurczaka
- Szaszłyk wieprzowy
- Pieczywo, masło